sunnuntai 22. maaliskuuta 2009

Glorian näytökset

Jokasesonkinen ilmiö, Gloria-lehden näytökset, kokosi joukon Suomen työllistetyimpiä malleja, meikkaajia ja kampaajia, lehtiväkeä sekä muuta muotipopulaa samaan tilaan tänä viikonloppuna. Vaikka kuvauksia on hauska tehdä, Suomessa näytöksissä on aivan oma tunnelmansa, kun pääsee tekemään duunia yhdessä kavereiden kanssa. Näissäkin näytöksissä muutamaa Lontoosta buukattua kundia ja kolmea virolaista mimmiä lukuunottamatta kaikki olivat tuttuja keskenään, ja suurin osa aivan mahtavia tyyppejä.
Vaikka hauskaa olikin, tällainen duunirupeama on aina jonkinlainen koettelelmus kaikille osapuolille: näytöspaikan järjestelyt vaativat valtavasti aikaa ja resursseja, vaatteita on stylistin pähkäiltävänä aivan käsittämätön määrä, malleille täytyy löytää pukijat, rekrytoida meikkaajat ja kampaajat, järjestää näytöksen työntekijöille ruoat ja näytösvieraille tarjottavaa, mallien täytyy selvitä asujen vaihdoista sisääntulojen välillä salamannopeasti, murtamatta nilkkojaan ja tuhoamatta arvokkaita vaatteita ja niin edelleen... Onneksi huumorin kukka kukki valtoimenaan ja vaikka liikkuvia osasia oli paljon, kaikki sujui todella hyvin.
Sovitukset olivat perjantai-iltana, harjoitukset lauantai-iltapäivästä myöhään iltaan, ja tänään sunnuntaina 4 näytöstä Korjaamolla. Osa malleista pääsi aamulla meikattaviksi jo kello 7, tosin itse sain nukkua hieman pitempään ja raahuduin Töölöön vasta 8:15. Muutaman tunnin puunaamisen jälkeen minustakin saatiin jokseenkin ihmisen näköinen olio, ja yhdeltätoista aloitimme kenraaliharjoitukset. Näytökset olivat pitkin päivää muutaman tunnin välein, viimeinen alkoi klo 19. Vaikka eivät nämä hommat ole todellakaan verrattavissa mihinkään hiilikaivoksissa kuokkimiseen, jutun taso oli päivän päätteeksi niin kyseenalaista että huomasi kaikkien olevan todella väsyneitä :D Ehkäpä tänä yönä uni maistuu, edellisenä Nukku-Matti teki nimittäin oharit niinkuin niin usein nykyään...



Mimmit tötteröt päässä. Korjaamo on jotenkin todella kiehtova paikka mukulakivilattioineen ja antiikkisine raitiovaunuhylkyineen!


Kaunis Pipsa meikattavana.


Tässä pätkä "takahuoneestamme", joka oli siis kapea käytävä. Voitte kuvitella millainen poukkoilu ja sinkoileminen tuolla oli käynnissä kun 50 ihmistä (mallit, pukijat, stylistit jne) yritti samaan aikaan saada oikealle ihmiselle oikeat vaatteet päälle mahdollisimman nopeasti, muiden juoksennellessa koko ajan ympärillä, kaikki yhtä kiireessä ja paniikkissa. Hektistä, mutta jotenkin kivaa kuitenkin :)

Kenkien mallikappaleiden koko on yleensä väärä mallille, tai kengät eivät yksinkertaisesti istu jalkaa. Apua saa esimerkiksi pohjallisista, jeesusteipistä, kärkeen tungettavasta paperista, kuminauhoista, liukkaista muoveista, jääpaloista... Tänään turvauduttiin tosin tarkoituksenmukaisiin geelityynyihin.









Toisilla kävi kenkien kanssa huonompi tuuri kuin toisilla. Tässä ex-ballerina paikkailee koipiaan kourallisella laastareita näytösten välissä.


No niin, nyt sitä zetaa, huomenna on siivouspäivä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti