tiistai 24. maaliskuuta 2009

Aurinkolasit

Kevätaurinko alkaa jo lämmittää ihanasti, ja mikä olisikaan parempi tekosyy uusien aurinkolasien ostamiselle kuin haitallisilta valon allonpituuksilta suojautuminen ;D Vaikka minunkin laatikoistani laseja löytyy yli kymmenet, aion ostaa tänä keväänä uudet lasit ja oikeuttaa periaatteessa turhan hankintani sillä, että teetän uusiin kakkuloihini linssit omilla vahvuuksilla. Siis kyllähän jokaisella likinäköisellä täytyy olla aurinkolasit vahvuuksilla, eikö täydykin? Sehän on jo liikenneturvallisuuden kannalta välttämätöntä!


Kaverini Mikko maalaa käsin aurinkolaseja, valikoimista löytyy fresheimpiä 70-80 -luvun tyylisiä kehyksiä lukemattomissa eri väreissä. Näillä erottuu takuuvarmasti! Tsekkaa lähitulevaisuudessa aukeavat sivut http://www.custompaintedsunglasses.com


Wayfarerit

Legendaarinen aurinkolasivalmistaja Ray Ban ei varmastikaan kaipaa sen kummempia esittelyjä. Tässä 1980-luvun best seller malli Wayfarer I, joka on viime vuosina ollut kovasti uudessa nosteessa. Rajoitettu määrä tätä harvinaista väriyhdistelmää, moonstone/ebony, valikoimassa sivustolla http://www.vintage-sunglasses-shop.com


Myöskin oman aikansa superhitti Ray Ban Wayfarer II on tällä hetkellä kovassa huudossa ja saatavilla useista alan liikkeistä. Tämän mallin tekivät kuuluisaksi Miami Vicen Don Johnson ja Blues Brothers -elokuva. Punaiset Wayfarer II lasit http://www.vintage-sunglasses-shop.com


Miami Vicen Don Johnson Wayfarerit päässä.


Blues Brotherit Ray Baneissa


Clubmasterit


Ray Ban Clubmaster -lasit, jälleen yksi comebackin tehnyt menneiden vuosikymmenten suosittu malli. Re-Launch bileiden jälkeen Clubmasterit on nähty lukemattomien julkkisten päässä, ja pikkuhiljaa ne ovat valloittamassa keskivertokuluttajatkin.


Robert Pattinson Clubmastereissa.


Diane Kruger Clubmaster -uudelleenlanseerausbileissä, ehkä siisteimmän väriset Clubmasterit ikinä!


Pyöreitä pokia

Ray Ban Metal 47. John Lennonin tavaramerkki oli aikoinaan pyöreät kevyet kehykset, ja nyt niitäkin alkaa näkyä katukuvassa.

Maestro Lennon.

Hieman naisellisempi pyöreä malli Ray Banilta, Style C Round. Tämä malli julkaistiin ymmärtääkseni 90-luvulla.

Jacqueline Lee Bouvier Kennedy Onassis eli Jackie O. oli yksi 1900-luvun jälkipuoliskon ihaillummista muoti-ikoneista. Jackie käytti Kennedy-aikana suuria pyöreitä aurinkolaseja, joista tulikin ajaton klassikko vaikutusvaltaisimman käyttäjänsä julkisuuden myötä. Tässä Salvatore Ferragamon versio Jackie O. -laseista.


1960-luvun alussa Jacquelinesta tuli yksi nuorimmista Yhdysvaltain "Ensimmäisistä naisista". Hänen tyyliään ylistivät kilpaa niin Amerikan kuin Euroopankin muotipiirit.


Ajaton klassikko

Ajaton klassikko Ray Banilta, Aviator eli "lentäjälasit". Näitä on ollut saatavilla niin kauan kuin muistan, eri värisillä sangoilla ja linsseillä. Aviatoreiden faneihin kuuluvat muun muassa Angelina Jolie ja Brad Pitt.


Angelina Jolie uskollisena klassisen ajattomalle, naiselliselle tyylilleen Ray Ban Aviatoreissa.


Trendit

Sydämenmuotoiset pokat. Vladimir Nabokovin romaaniin perustuvan Lolita- elokuvan hahmo Dolores Haze eli Lolita käytti 1960-luvun Stanley Kubrikin ohjaamassa filmatisoinnissa punaisia sydänpokia. Nämä muoviset suloiset aurinkolasit ovat valikoimassa http://www.girlprops.com sivustolla.

Kuva Lolita -elokuvan promojulisteesta. Lolitan inspiroimia sydänpokia on nähty lähiaikoina esimerkiksi Nicole Ritchiella ja Kelly Osbournella.


1970- ja 80-lukujen suosituimpia laseja USA:ssa olivat Cazalit. Etenkin New Yorkin hip hop -piireissä kirkaslinssiset paksusankaiset Cazalit olivat valtava hitti, ja nykyään ne ovat haluttua keräilytavaraa. Muun muassa Run DMC:n kundit käyttivät Cazaleja. Nämä Cazal 607 -kakkulat ja rajoitettu valikoima muita vintage Cazal -laseja saatavilla sivustolta

Run DMC.

1 kommentti:

  1. Onko olemassa vielä kuvia 80-90-luvun Naisten/Lasten Raybaneista?? Itsellä oli Erikoiset Lähes ovaalin muotoiset Reiskat joissa leobardiväritys ja itse lasit olivat tummennetut ja raamit kahdessa osassa elikkä molemmin puolin linssiä plus että reunat raameissa oli jännästi uritettu.. Harmittaa vain että pöllittiin aikanaan..

    VastaaPoista