sunnuntai 10. toukokuuta 2009

Kehon muotoilua jo vuodesta 1500

Korseteista minulle tulee ensimmäisenä mieleen historialliset asut ja kohtaus Titanic- elokuvasta: Rose DeWitt-Bukaterin päälle puetaan korsettitoppia, ja hänen äitinsä kiristää nauhat niin kireälle että tyttö irvistää tuskasta. Onneksi nykypäivän kauneusihanne on armeliaampi kylkiluille, mutta eipä se korsetti pahaa tekisi minunkaan ryhdilleni, olisi jopa ihan terveellistä pakottaa tämä vänkyräselkä välillä suoraksi... Olenkin miettinyt olkaimettoman korsettitopin teettämistä omien mittojeni mukaan, se olisi ajaton ja tyylikäs yläosa bilepukeutumiseen!

Jean-Paul Gaultier, jonka korsettimuodin uskollisin käyttäjä oli Madonna, toi korsetit päällyspukeutumiseen 1985. Blonde Ambition- kiertueellaan Madde käytti ainoastaan Gaultierin torpedo bra-korsetteja. Legendaarista!


Charlize Theron yhdisti Diorin korsetin mustiin istuviin housuihin ja remmikorkkareihin. Tämä juhlalookki toimisi missä vain, milloin vain!


Rihannan esintyymisasuissa korsetit ovat enemmän sääntö kuin poikkeus, ja osaapa hän käyttää niitä tyylillä myös lavan ulkopuolella.


Ruskea silkkikorsetti Jean-Paul Gaultier
Kultakuviollinen korsetti Vollers / Asos
Denimkorseletti Asos
Lohenpunainen satiinikorseletti Charlotte Russe


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti