perjantai 4. joulukuuta 2009

TEST RESULTS.

Lupasin kertoa kokemuksia aiemmin testatuista Viiskulman Suutarista ja Hot Joogasta. Jos teilläkin, arvon lukijat, on kokemuksia kyseisten yritysten palveluista, kertokaa ihmeessä niistä kommenttiboksiin!

Viiskulman Suutarista minulle jäi hieman hämmentynyt fiilis, korjauksen jälki oli todella epätasaista. Vein huollettavaksi 5 paria kenkiä, joista kahdet sain jo parissa päivässä. Minna Parikan siniset nilkkurit saivat nahkapohjan suojaksi puolipohjat päkiän alle. Mielestäni jälki oli ensiluokkaista, ja suutari jätti jopa Parikan logon näkyviin pohjaan. Puolipohjat olivat vieläpä alkuperäisen pohjan väriset, ehkäpä Viiskulmasta löytyisi jopa punaisia puolipohjia Louboutineihin! Mustat korkonilkkurini saivat uudet korkolaput, puolipohjat ränsistyneiden muovipohjien suojaksi sekä kärjen ja koron varren korjauksen. Niissäkin työn jälki näytti erinomaiselta, kengät olivat kuin uudet. Ensimmäisellä käyttökerralla korkolaput tosin kiertyivät vinoon, vaikuttaisi siltä että ne ovat liian löysällä, mutta ne sai kyllä sormilla käännettyä paikoilleen. Ehkä tämä johtuu siitä, että ennen korjausta korot olivat hävettävän kuluneet, jäljellä olivat vain metalliruuvit.
Loput kolme paria hain keskiviikkona. Kenneth Colen satiiniavokkaisiin laitettiin myöskin puolipohjat nahkapohjaan päkiän alle, mutta jälki ei ollut mielestäni yhtä hyvää kuin Parikoissa. Pohjan saumaan jäi liimatahroja, eiväthän ne sieltä mihinkään näy käytössä mutta minä tiedän että siellä ne ovat! Harmaisiin Steve Maddenin mokkakorkkareihin vaihdettiin korkolaput, mutta koron vartta ei oltu siistitty yhtään, toisin kuin mustissa nilkkureissani. Pradan matalat kiiltonahka-avokkaani saivat myös puolipohjat nahan suojaksi, ja ne olivat venytettävinä päkiän kohdalta. Voisin vaikka vannoa, että toista kenkää ei ole venytetty ollenkaan! Kokoero on huomattava, ja isommasta kengästä näkee, että sitä on todella käsitelty jotenkin. Pienempi on edelleen kuin uusi, siinä ei ainakaan näy mitään muutosta. Aion käydä kysymässä toisen suutarin mielipiteen, ja sen perusteella mahdollisesti sitten mennä valittamaan Viiskulmaan. Kuulin, että liikkeen omistaja vaihtui ensimmäisen ja toisen kenkäeräni välillä, voisikohan työn lopputuloksen huonontuminen johtua siitä? Koko kenkähuoltosatsin hinnaksi tuli 115 euroa. Viiskulman suutarinpalvelut ja hinnasto löytyvät heidän nettisivuiltaan.

Hot Jooga oli mielenkiintoinen kokemus. Kävin kolmella eri tyyppisellä tunnilla, ja pidin erityisesti meditatiivisesta, lantion ja alaselän alueen pitkiin venytyksiin keskittyyneestä tunnista. Muilla tunneilla sitten tehtiin vähän mitä milloinkin, eikä harjoittelu ollut niin keskittynyttä kuin muissa joogissa missä olen käynyt. Toisaalta, vapaampi meininki oli välillä ihan piristävää, ja infrapunasauna tuntui ihanalta treenin jälkeen. Hassuin tapaus oli kun aamutunnilla havahduin siihen että vierustoverini, jonka huomasin olevan Vappu Pimiä, alkoi neuvomaan minua oikean asennon saavuttamisessa.
25 eurolla viikon Hot Jooga -treenit olivat mielestäni ihan hyvä ostos, mutta jatkossa en aio sijoittaa satoja euroja heidän kuukausi- tai monikertakortteihinsa. Saatan silloin tällöin käydä hotjoogaamassa kertamaksulla, joka on ihan kohtuullinen 13 euroa 60 minuutin treeneistä. Jos totta puhutaan, pidin enemmän bikramjoogasta, jota kokeilin joskus Pariisissa ja aiemmin Helsingissä. Bikram on myöskin kuumassa huoneessa tehtävää joogaa. Joka tunnilla tehdään samat asanat samassa järjestyksessä, ja mielestäni bikramtreeni on huomattavasti rankempaa kuin Hot Joogassa. Henkilökohtaisesti minua ei kiinnosta liikunta, joka ei tunnu tehokkaalta!

5 kommenttia:

  1. Luin tosta Bikram joogasta jostain lehdestä ja haluisin kans kokeilla sitä! Oisin mennyt ens viikolla jo koittamaan mut työvuorot on just tuntien kanssa päällekäin. GAAH :D Tosin mun ois varmaan hyvä koittaa ensin tota hot joogaa, kun en oo kovin yoga guru -ja siellähän ois se infrapunasaunakin, joka on "asiat joita pitää koittaa" -listalla. Mis osoittees se taas olikaan ja onks toi 25 euron tarjous viel voimassa? :)

    VastaaPoista
  2. Viiskulman suutarin omistaja tosiaan vaihtui, entinen oli meidän luottosuutari. Kävin itse laittamassa Parikoihini puolipohjat ja olin kyllä melkoisen pettynyt... Ensinnäkin työssä kesti miltei viikko (ennen hoitui päivässä parissa) ja työnjälki ei ollut ollenkaan sitä luokkaa mihin olen tottunut. Eräs asiakas suositteli Erottajan suutaria Iso Roban mäkkiä vastapäätä, ovat kuulemma erikoistuneet merkkikenkiin, palvelu erinomaista, jälki samaten. Sinne aattelin omat poponi jatkossa kiikuttaa! :)

    VastaaPoista
  3. jasmina: kyllä toi hot jooga on ihan hyvä aloitus ennen bikramia, jos käy sen viikon vaikka alkeistunneilla niin kerkee tottua lämpimään huoneeseen ja oppii rauhassa ne asanat. Bikramissa oli kanssa joku halpa viikon aloitustarjous, joka tunnilla tehdään tosiaan sama setti joten alun jälkeen kaikki pysyy mukana ja voi mennä mille tunnille tahansa. Kyllä se hot joogan tutustumistarjous on mun mielestä vielä voimassa! Se on unioninkadulla, varaspuistikon sporapysäkki on ihan vieressä eli kolmosen, kutosen ja ysin ratikalla pääsee punavuoresta helposti ja nopeesti!

    Heippa: Mä katoinkin viiskulman suutarin nettisivuilta että siellä mainittiin Parikka ja muita merkkejä. Oon itseasiassa pari kertaa vienyt kenkiä tohon erottajan suutariin joskus kauan sitten, ei varmaan ollut ainakaan mitään valittamista jäljestä kun en edes muista mitkä kengät siellä oli hoidossa :D Mutta joo ens kerralla sinne, ja ehkä käyn ne kovcan onnen pradat arvioittamassa siellä myös.

    VastaaPoista
  4. Huh mullon ainaki nii huono kunto etten tartte yhtään rankempaa ku toi hotjooga oli :P. Muttajooh, NYKiin olis iha siisti tulla käymää eihä sitä koskaan tiijä. Harmi ettei siel oo lämmin alkuvuodest :D. Tosin saa nähä riittääks mun varat ylipäätään mihkään reissuun. Aika näyttää :).

    VastaaPoista