keskiviikko 2. joulukuuta 2009

GO FINNAIR!

Vihdoinkin olen taas kotona! Eilen minulla piti olla ihana suora ja nopea Finnairin lento Hampurista Helsinkiin, mutta tottakai lentoni oli peruttu ja jouduin kiertämään Tukholman kautta. Ärsyttävää, sillä lentoja ostaessani päätin sijoittaa hieman enemmän rahaa jotta matkustus olisi nopeampaa ja helpompaa, ja olisin kerennyt kotiin hyvissä ajoin eilen illalla. Jos olisin halunnut käyttää matkaan viisi tuntia kahden sijaan, juosta hiki päässä terminaaleista toisiin keretäkseni vaihtolennoille ja ottaa sen kohtalaisen riskin, että matkatavarani häviävät, olisin voinut alunperin buukata toisen lentoyhtiön huomattavasti edullisemman lennon! Onneksi tulin Hampurin kentälle pari tuntia ennen kuin olisi ollut ihan pakko, jos olisin tullut lähtöselvitykseen 2 minuuttia myöhemmin en olisi kerennyt tuolle korvaavalle lennolle ja olisin varmaan joutunut jäämään Hampuriin seuraavaan aamuun.
Helsinki-Vantaalla ulosmarssikatastrofin laajuus selvisi: matkatavarahalli oli ääriään myöten täynnä laukkuja, niitä oli joka puolella. Hätäavuksi oli palkattu lukioikäisen näköisiä nuoria tyttöjä ja poikia, jotka varmaan painoivat vähemmän kuin itse laukut joita he nostelivat. Meitä kehotettiin odottamaan laukkujamme ainakin tunti, ne kuulemma saattaisivat tulla yllättävänkin pian hihnoille. Odotettuani lähemmäs kaksi tuntia ilmoitettiin, ettei illalla laskeutuneiden lentojen matkatavaroita sittenkään keretä purkamaan ennen aamua. Jokainen matkustaja täytti todella epävirallisen näköisen, suttuisesti printatun ilmoituksen matkatavaran katoamisesta. Laukut toimitetaan kuulemma kotiin, tosin toimituksessa voi kestää useita päiviä, tai niitä voi myöhemmin mennä itse etsimään kentältä. Pääsin loppujen lopuksi kotiin kolmen aikaan aamulla.
Arvaatte varmaan, että meikäläistä ottaa pannuun aivan kamalasti. Onneksi olin sentään kotimatkalla, voi niitä turisteja jotka olivat matkalla Lappiin ja joiden lumilaudat ja sukset makaavat nyt puolet lomasta lentokentän pommisuojassa odottamassa lajittelua ja kuljetusta. Ja voi niitä, joiden kotimatka Suomeen viivästyy vielä enemmän kuin minun, tai niitä jotka olivat vain vaihtamassa Helsingissä ja jatkamassa Kauko-Itään. Saa nähdä mitä ensiviikolla tapahtuu, minun pitäisi lentää maanantaina Finnairilla Berliiniin, keskiviikkona klo 22:05 lennolla takaisin Helsinkiin ja torstaiaamuna klo 06:10 lennolla Dominikaaniseen tasavaltaan. Entä jos Berliini-Helsinki lentoni perutaan, enkä kerkeä lomalennolleni?! Apua!

10 kommenttia:

  1. Eikä!!! Voi miten ikävä juttu!!Mitä ihmettä Finnairin väki oikein ajattelee..ilmeisesti ei mitään..Eikös noita lakkoja ole ollut riittävästi..ei ymmärrä..Huonoa mainosta Suomelle, saas nähdä milloin Viro korvaa Suomen välilaslupaikkana.tai jopa kokonaan lähtevien lentojen paikkana... siellä nimittäin osataan asiakaspalvelu ja bisnesvaisto on siellä omaa luokkaansa kuin myös Venäjällä..sääli pientä Suomea kun ei ymmärrä omaa parastaan.. Mutta hienoa kun palasit ehjänä ja kiitos vielä upeasta matkablogista..minä ainakin tykkäsin :):)
    A2

    VastaaPoista
  2. Ensinnäkin, tämänhetkinen lakko on laiton, eikä Finnairia kokonaisuudessaan voi mielestäni tästä syyttää. Eipä silloin valiteta kun ollaan itse mielestämme oikeutetussa lakossa tai kaverimme/vanhempamme ovat. Finnairiin liittyvät lakot sattuvat vain vaikuttamaan hyvin monen ihmisen jokapäiväiseen elämään ja siksi valitusta kuuluu joka suunnalta. Ei ole tilanne tällainen jos vaikkapa sellutehtaassa lakkoillaan. Sillon ollaan tekopyhästi kaikkien lakkolaisten puolella, mutta entäs kun lakko sattuu vaikuttamaan Meidän kiireiseen elämään? Sitten kyllä lakkolaiset ja koko firma ovat pahojen katseiden ja sanojen kohteena.

    VastaaPoista
  3. Niinpä niin, osuit naulan kantaan.."Finnairiin liittyvät lakot sattuvat vaikuttamaan HYVIN MONEN jokapäiväiseen elämään"..Ja silloin jos ei milloinkaan on kyllä aihetta "pikku" valitukseen..Itse olen kiireisen elämän edustaja jonka on pakko käyttää nopeita kulkuyhteyksiä
    (mukaanlukien VR joka saa myös miinuspisteitä aikatauluissa pysymisessä) ja jos Finnairin palvelut ovat tökkineet jo vuosia ja lennot myöhästelevät lähes jatkuvasti niin jotain on pielessä..Mitä jos paikallisliikenne tökkisi ja tunnolliset työntekijät myöhästelisivät töistä viikottain?? Siinäpä olisikin ihmettä kerrakseen..Jokavuotiset paperiliiton lakot ovat tietenkin olleet perinteitä kunnioittavia ja jokainen tietää millaiset palkat sellutehtaan työntekijöillä on verrattuna esim. sairaanhoitajien tai lääkärien palkkoihin..ei mene tasan nämäkään asiat kun verrataan työn vaativuuteen.. mutta eikös Suomi olekin VIHREÄN KULLAN maa joten ei taida suomipoika tai tyttö uskaltaa valittaa paperien lakoista.. mutta kuten on saatu lukea ja kuulla on tainnut se kuuluisa kirves kolahtaa omaan nilkkaan paperiteollisuudessa..ahneudella on paskanen loppu..A2

    VastaaPoista
  4. A2: Kiitos sympatiasta, onneksi oma tilanteeni oli sellainen ettei tästä mitään kohtuutonta haittaa ainakaan vielä koitunut. Toivottavasti saan laukkuni ennen maanantaita ja ensi viikon lennot sujuvat ongelmitta!

    Anonyymi: Olen ostanut palvelun Finnairilta, ja maksanut siitä pyydetyn hinnan. Kuluttajan asemassa tottakai odotin, että tuottaja toteuttaa palvelun sopimuksen edellyttämällä tavalla. Ensisijaisesti Finnair on siis vastuussa "sopimuksen rikkomisesta", vaikka mihinkään vastuuseen he eivät tällaisessa force majeure-tilanteessa ainakaan minun kohdallani joudukaan.
    En ole ottanut mitenkään kantaa lakon oikeudenmukaisuuteen tai ilmaissut tukeani kummallekaan osapuolelle. Jokainen ammattiliitto tai unioni tietää kyllä, mitä lakko tekee kyseisen järjestön julkisuuskuvalle ja koko alan ja osapuolten maineelle ja luotettavuudelle. Eivätköhän he ole varautuneet yleisön reaktioihin, ja jokainen lakko on varmasti tarkkaan harkittu toimenpide.
    En tiedä onko lakko laiton vai ei eikä se ole minulle relevanttia. Haluan vain saada omaisuuteni takaisin, ehtiä lomalennolleni ja keretä nauttimaan jokaisesta maksetusta lomapäivästä Karibialla!

    VastaaPoista
  5. Asiaa! Kaveri suositteli tämän blogin lukemista ja satuinpas sopivasti tähän keskusteluun!Kaikenlaisia jonnijoutavia blogeja olen lueskellut, itserakkaita, teennäisiä ja tekemällä tehtyjä,harvassa ovat oikeasti mielenkiintoiset blogit muotiblogirintamalla johon tämä Perfectly Good Stories taitaa myös kuulua, tosin tässä on aineksia paljon enempään huomioiden pitäjän taitavan kirjoittelutaidon ja loistavan tilannetajun sekä kaiken lisäksi bloggari on menestyvä malli ja tyylitaju on uskomattoman kiehtova.Onnea ja menestystä blogillesi ja on ihme jos sponsorit eivät kiinnostu tästä blogista. Niin ja eikun korvausvaatimuksia vaan Finnairille, aika on rahaa ja raha säästää aikaa ;) T: RYAN AIRI

    VastaaPoista
  6. Kaiken kiireen keskellä suosittelen Finlandia voittaja Antti Hyryn UUNI teosta luettavaksi!Joulumieltä kaikille! A2

    VastaaPoista
  7. Ei vitsi miten huono mäihä ku lakkoilut ja sun kaikki matkas samoihin aikoihin, mutta onneksi oot itse kunnossa (ku on vähän sattunu ja tapahtunu ulkomailla:)) toivottavasti pääsette aikataulussa Karibian matkalle! toivottavasti nähdään myös pian ku kauhea IKÄVÄ!!!!!!:/

    VastaaPoista
  8. Mulla oli silloin lakkopäivänä lento Berliiniin ja menin sitten kentälle hyvissä ajoin (pari tuntia aikaisemmin), kuten oli kehoitettu. Air Balticin lento lähti 1-terminaalista, jossa oli sangen rauhallinen meininki. Ei tarvinut jonottaa mihinkään eikä minkäänmoisia ongelmia missään vaiheessa. Luulin että tuo lakkoilu ja ulosmarssi olisi vaikuttanut muihinkin yhtiöihin, mutta ilmeisesti ei.

    VastaaPoista
  9. Minäkin toivon täällä, että nämä lakkoilut olisivat tässä, sillä ensi viikolla myös mun pitäisi lentää Finnairilla. Nythän on taas uuden ulosmarssin uhka, jos tiistaina neuvotteluissa suunta ei muutu. (ja tämä on kaiken lisäksi ensimmäinen kerta kesän jälkeen, kun olen lentämässä Finskillä! yleensä valitsen aina jonkun muun yhtiön.)

    Fingers crossed sun puolesta, uskon että tilanne on todella stressaava, jos lakko nyt alkaa uudestaan :/

    VastaaPoista
  10. Voi himmelin pimmeli, toivottavasti pääsen sieltä Berliinistä keskiviikkona ajoissa kotiin! Vitsin lakkoilijat.

    VastaaPoista