lauantai 20. kesäkuuta 2009

Türkiye

Lähdin vanhempieni, sisarusteni ja serkkuni mukaan Turkkiin, joten bloggaaminen jäi hetkeksi. Monella voi olla ennakkoluuloja Turkista matkakohteena, niin oli minullakin. Ilokseni huomasin, että muutaman kymmenen kilometrin päästä turistirysästä löytyi jo aivan upeita maisemia ja perinteisempää Turkkilaista elämänmenoa, olin todella positiivisesti yllättynyt. Myös ruoka oli erinomaista, ja halpaa verrattuna Suomen hintoihin. Ainoa miinus matkassa oli lomakylämme Siden kauppamiehet, viiden metrin välein joku tuli nykimään hihasta että "please, you come to my shop, very nice quality, i make special price just for you, one minute please you come now".

Vuokrasimme aluksi skootterit ja myöhemmin auton jolla pääsimme ratsaamaan "Turkin Rivieran" lähiympäristöä, suuntasimme vuoristoon ja jokisuistoon tunnin matkan päässä Antalyasta. Maisemat jokilaaksossa olivat henkeäsalpaavat, ja eksyimme pieneen vuoristokylään jossa lapset paimensivat vuohia rinteillä palajasjaloin ja miehet makoilivat lattiatyynyillä turbaanit päässä polttaen vesipiippua. Shoppailumahdollisuudet Sidessä olivat mielenkiintoiset: alueella taisi olla monen suositun Euroopassa suositun merkin tehtaat, sillä kojut olivat pullollaan Adidas Originalseja, Ed Hardya, WESC:tä ja huippumerkkien kopioita Armanista Yves Saint Laurent:iin. Huomenna postaus ostoksistani, tässä vähän maisemia ja nähtävyyksiä.









1 kommentti:

  1. Upeita kuvia! Ja monesti ne turistirysät aiheuttavatkin ne suurimmat ennakkoluulot jotain tiettyä lomakohdetta ajatellen, mutta onneksi tosiaan aina löytyy myös niitä hiljaisempia ja aidompia alueita, joita turistit eivät vielä ole vallanneet. :)

    VastaaPoista