maanantai 1. kesäkuuta 2009

London shopping: high street

Nyt kun punnan kurssi on kohtalaisen edullinen, euroalueelta tosiaankin kannattaa piipahtaa Lontoossa ostoksilla. Jakaisin kaupungin shoppailumahdollisuudet kolmeen osaan kiinnostuksen kohteiden ja budjetin mukaan: high street, designer fashion ja second hand/vintage/markkinat.
Infoa Lontoon high street- shoppailumahdollisuuksista toivottiin eniten, joten aloitan siis postauksella Lontoon edullisemmista vaateketjuista.

Lontoossa on paljon kohtuuhintaisten vaateketjujen myymälöitä, ja parhaat valikoimat ovat tietenkin Oxford Streetin liikkeissä. Muutaman kilometrin pätkällä (Tottenham Court Roadin asemalta Marble Archin asemalle) sijaitsevat muun muassa Top Shop, Uniqlo, Next, New Look, Dorothy Perkins, River Island, Gap, Urban Outfitters, American Apparel, Bershka ja jättimäinen Primark-myymälä. Oxford Streetiltä löytyvät myös Zarat, Mangot ja H&M, mutta minun shoppailuperiaatteeseeni kuuluu ajatus, että en lähde tuhansien kilometrien päähän ostamaan tavaraa jota saan Suomestakin... Varmaankin Lontoon Zarassa on hieman eri valikoimat kuin Helsingissä, mutta keskityn tällä kertaa sellaisiin merkkeihin joita Suomesta ei saa.

Oxford Streetin high street-shoppailukierros kannattaa aloittaa Marble Archin asemalta ja poiketa ensimmäiseksi Primarkiin. Primarkin hinnat ovat erittäin kohtuulliset, kallein bongaamani tuote taisi olla £25. Perustoppeja ja halvimpia ballerinoja ja kangastennareita saa jopa yhdellä punnalla. Primarkin tyyli on yleisesti ottaen aika yksinkertainen ja helpostilähestyttävä, mutta mukaan on kyllä poimittu ne tämän hetkisen muodin aallonharjatkin!
Oxford Streetin Primarkissa on aina paljon shoppailijoita, ja sovitukseen ja asiakaspalveluun saattaa joutua jonottamaan. Kassat tosin vetävät hyvin, ja aamupäivästä kun paikalliset ovat töissä ja koulussa myymälä ei ole liian täynnä. Oman kokemukseni mukaan myymälään tulee joka päivä jonkin verran uuttaa kamaa ja lisää kokoja, joten jos rakastuit johonkin vaatteeseen eikä kokoja ole jäljellä, kannattaa tulla parin päivän päästä kokeilemaan onneaan. HUOM, kaikki Primarkin vaatteet kannattaa sovittaa virheiden varalta. Luonnollisesti halvat hinnat tarkoittavat sitä, että kaikki tavara ei ole todellakaan mitään priimaa. Mutta noin yleisesti olin tyytyväinen ostoksiini ja hinta-laatu-suhteeseen.
Primarkin "Wayfarerit" £1,98.

Seepraleggarit £5.

Jellygladiaattorit £3.

Primarkin lisäksi suosittelen:

Uniqlon Designer Invite- mallisto, joka tällä hetkellä on Shipley&Halmos-parivaljakon kynästä. Vaatteet olivat todella ihanan yksikertaisia ja tyylikkäitä, ja värejä löytyi mustan ja valkoisen lisäksi mm. vadelmanpunaista, syvää yönsinistä ja vaaleaa turkoosia.
Ostin tuollaisen vetoketjuselkämekon mustana, £24,90.


New Lookin ja Nextin kenkävalikoimat. Erittäin chic, ja varsinkin Nextillä tuotteet näyttivät laadukkailta. Hinnoilla £10-£50 löytyy ihan kaikenlaista huimista mustista kiiltonahkakorkogladiaattoreista seilorivärityksellisiin kiilakorkkareihin ja mokkaisiin hapsusandaaleihin.
New Look £35 eli n. 39,50€.


Dorothy Perkinsin laukut. Budjettishoppaajalle löytyy Marc by Marc Jacobsin Faridah ja Turnlock mallien kopioita, Chanel-tyyppista tikkausta ja ketjuhihnaa, ihania isoja ja pieniä clutcheja ja paljon muuta.


Top Shop
in lippulaivamyymälä Oxford Circusilla. Hinnat eivät ole kovin halvat muissa kuin perustrikoissa, mutta joka tapauksessa tyyli ja hinta kohtaavat järkevässä suhteessa. Erityisesti helmi- ja paljettikirjaillut jakut ja takit olivat hienoja! Katutason asuste-, koru- ja sukkaosastolta voi tehdä kadehdittavia löytöjä, esim kukkakuvioisia sukkiksia, jättimäisiä "heimokoruja" ja Ray Banin rillejä väreissä joita et edes kuvitellut olevan olemassa.
Tällaisen tarjonnan äärellä iskee valinnanvaikeus.


Argyll Street ja Carnaby Street
. Oxford Circusin aseman vierestä alaspäin lähtevän Argyll Streetin varrella on mm. Warehouse ja French Connection. Argyll Streetiltä pääsee kävelykatu Carnaby Streetille, jolla on muutamia kivoja kenkäkauppoja sekä mm. Puman, Size?:n, Dieselin, Leen ja muiden farkkumerkkien liikkeet. Carnaby Streetin ympäristössä on kivoja lounaspaikkoja, joten nälän yllättäessä kannattaa ehdottomasti poiketa alueelle. Carnaby Street onkin sopivasti esittelemäni ostosalueen puolivälissä, juuri passeli tauon paikka.


Urban Outfitters
. Oxford Streetin UO:ssa on yläkerrassa alenurkka, josta voi tehdä kivoja löytöjä parilla kympillä. Itse tykkään muutenkin Urban Outfittersistä, vaikka poistoja harvemmin tulee tehtyä.
Urban Outfitter's finest. Voihan vihtori kun noissa maailman ihanimmissa kengissä ei ollut kokoja :(


Isojen asemien läheltä löytyy yleensä ketjumyymälöitä, mutta Oxford Streetillä valikoimat ovat tosiaan laajimmat sekä liikkeet auki parhaiten. Oxford Streetillä suosituimmat kaupat ovat auki sunnuntaisinkin klo 21 asti, ja jopa pyhäpäivinä.

5 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Pikkusen nyt kyllä haluttais shoppaileen, ihan mikä tahansa paikka kelpais kuhan pääsis just nyt :D Kiva postaus :)

    VastaaPoista
  3. Tosi kiva postaus. Elättelenkin tässä haaveita, että kesän aikana pääsisi Lontooseen shoppailemaan. ;) Noi New Lookin kengät on aivan ihanat!

    VastaaPoista
  4. Kiitos, aivan superhyödyllinen postaus kun olen tässä kesällä Lontooseen menossa :)

    VastaaPoista
  5. Kiva jos jollekin tästä on ihan oikeastikin hyötyä!
    Sofiaa: Pidä super kivaa Lontoossa ja tsekkaa maanantaina postaus Lontoon vintage- ja markkinashoppauksista.

    VastaaPoista