maanantai 31. tammikuuta 2011

FIRST FREE DAY IN SEOUL.

 Näkymä kaupungin yli.

Sunnuntai oli ensimmäinen päivä Seoulissa jolloin kerkesin vähän nähdä kaupunkia muutenkin kuin auton ikkunasta. Perjantai meni kuvauksissa ja juhlimassa, lauantai kämpällä löhöten, joten vasta eilen pääsin ensimmäistä kertaa kunnolla katselemaan paikkoja. Asun Sinsa-nimisella alueella, joka on ehkäpä Helsingin Punavuoreen verrattava kaupunginosa pienine kujineen, putiikkeineen ja kahviloineen. Naapurissani on Marimekko-kauppa, Starbucks ja Swedish Fika Coffee Shop, eipähän ainakaan ole ollut liian suuri kulttuurishokki. Kävimme kämppisteni kanssa pyörähtämässä Myeong-dong-ostosalueella joka on periaatteessa kaupungin keskustaa. Ihmismäärä ja neonvalojen vilke oli suorastaan häkellyttävä, kestää varmasti jonkin aikaa tottua tuollaiseen hektiseen hääräämiseen. Lisäksi kaikki teksti joka paikassa on korean kielellä, en varmasti selviäisi metriäkään eteenpäin ilman kauemmin Koreassa oleskelleiden kämppisteni apua! Myös toimistomme auttaa meitä todella paljon, meillä on casting-vastaava kyyditsemässä meitä tapaamisiin ja puhumassa asiakkaille puolestamme, kuvauksissa toimistomme managerit ovat mukana tulkkaamassa ja auttamassa. Olen kuullut, että esimerkiksi Japanissa toimistot toimivat näin, mutta en olisi voinut kuvitella kaiken olevan näin helppoa ja vaivatonta. Lähden luultavasti keskiviikkona piipahtamaan Japanissa, ja torstai ja perjantai ovat kiinalaisen uudenvuoden takia täällä vapaapäiviä. Tähän mennessä olen erittäin tyytyväinen päätökseeni lähteä Etelä-Koreaan!

 Seoulin keskustan metrokartta netissä. Kohtalaisen hämmentävää kun itse metrossa pysäkkien nimet ovat koreaksi.

 Kämppikseni Bianca ja Jason.

Myeong-dong illansuussa.

3 kommenttia:

  1. oooh kuulostaa ja näyttää niin kivalle! kiva ku puolet kavereista ulkomailla...oon nii kade!!(varsinki niille parille thaimaan matkaajalle!)

    mukavaa japanin matkaa!

    VastaaPoista
  2. Hei muru!toivottavasti sie viihdyt siellä hyvin!Muistan muutaman metropysäkin :D Onko ollu tulista ruokaa? t:simppa

    VastaaPoista
  3. Yes!!Mahtavaa..Korea on todellakin mielenkiintoinen paikka. Poliittisesti tulenarka ja kulttuuriselta anniltaan taatusti mukaansa tempaava.Mielenkiintoinen uusi näkökulma muodin maailmalla kuorrutettuna!Olet todella lahjakas kirjoittaja!
    A2

    VastaaPoista