torstai 11. helmikuuta 2010

SWEDISH INVASION.

Monki Spring 2010.

Trendin toimituksen blogissa oli kerrottu jo joulukuussa, että Monki ja Weekday avaavat liikkeet Helsinkiin! En osaa vielä koota mielipidettä tunteistani: toisaalta on kiva, että erityisesti Monkia on saatavilla lähempää, mutta meneekö merkistä se hohto kun vaatteet ovat kaikkien saatavilla? Nyt Monki on ollut Tukholman ja Hampurin ykkösshoppailukohteeni, vaatteiden käyttöarvoa on minulle lisännyt se, että kaikilla kavereilla ei ole samaa paitaa tai hametta. Ehkä välitän vähän liikaa siitä mitä muilla on päällä, mutta yläasteesta asti minulle on ollut ongelma jos jollain muulla on samoja vaatteita. Onko tämä "kopiotyylin" karsastaminen vain lapsellinen oikku josta täytyy kasvaa ulos, vai yksilöllisyyden, luovuuden ja oman tyylin kulmakivi? '

Trendi magazine wrote on their blog in December that Monki and Weekday are opening stores in Helsinki. I can't decide if I'm excited or bummed. On the other hand it's nice that especially Monki will be available near my home, but will their designs stop being so covetable when everybody in my neighbourhood has acces to them? Monki has been my number one shopping target in Stockholm and Hamburg, and in my mind the fact that all my friends don't have the same clothes has added value to Monki garments. Maybe I care too much about what other people are wearing, it's been an issue for me if somebody wore the same clothes as me since junior high. Is this "copy style" hating just a childish whim that I should grow out of, or is it actually the corner stone of creativity and the key to one's very own style?

8 kommenttia:

  1. Koska Monki ja Weekday avaa Suomessa? Tavallaan kivaaaaa, mut toisaalta pari syytä vähemmän lähtee Stokikseen :((

    VastaaPoista
  2. En tiedä tarkkaan milloin ne tulee, Trendin sivuilla luki että tänä keväänä!

    VastaaPoista
  3. Hehe tuli mieleen seiskaluokka ku oli kamala paniikki siitä ettei vaan kellään oo mitään samanlaista :P.Sillon äippä teki monet mun vaatteista. Okei, onhan se oikeesti ärsyttävää jos menee esim juhliin ja tulee samanlaisia mekkoja vastaan. Mutta kandee tehdä/tuunailla ite vaatteita jos oikeesti haluu varmistaa ettei muilla oo samanlaisia. Aika monet suomalaiste kuitenkin shoppaa Tukholmassa joten sieltä(etenki jostain tollasesta ketjuliikkeestä) jotain ostamalla ei vältsii bongaa mitään kovin yksilöllistä..

    VastaaPoista
  4. ite en oo kummassakaa ikinä shopannu ni mua kyllä innostaa:)no toisaalta kaikki innostaa ku täällä ei oo ku perus HM ja GT:D
    hei laitahan kuvia sun makeen kuulosista kirppislöydöistä!:P

    VastaaPoista
  5. No tuohan se on juuri massatuotantovaatteiden kirous. Itse ratkon asiaa parilla tavalla. Säilön itselleni mieluisia vaatteita useinkin parin- kolmen kauden yli (joo järjetöntä) - tai sitten tuunaan / yhdistelen niin että vaatteesta tulee omannäköinen.

    VastaaPoista
  6. Myönnän myös vältteleväni blogien "IT" ihkutusvaatteita :-S

    Ja sesongin "key piece":ien massatuotentoversioita :-S

    Huono muotibloggaaja?

    VastaaPoista
  7. Mii: No, onneksi tähän mennessä sitä Monkia ei oo ihan hirveesti kavereitten päällä näkynyt vaikka moni sitä tosiaan Tukholmassa shoppaakin :)

    Laura: Ne on kyl kivoja kauppoja, mennään sit tonkimaan ku tuut seuraavan kerran tänne! Joo ehkä mä esittelen kohta mun pinkit farkut hihih.

    Kamicha: Mulla on kyllä tosi vanhoja vaatteita joista tykkään vieläkin ja joita käytän. Ehkä se todistaa, että on joko löytänyt klassikkovaatteen tai luottaa omaan makuunsa! Suurin osa juuri noista must have -jutuista jaksaa kiinnostaa just sen 3 kuukautta, ja loput on jotain mistä en vain yksinkertaisesti tykkää, ei miellytä mun esteettistä silmää. Ehkä hyvä filosofia shoppailulle on että ei pitäis ostaa mitään mistä ei pitänyt tai mitä ei olis laittanut päälleen kuukausi sitten. Kyllä mäkin olen joskus sortunut hankkimaan jotain ihan kummallista vain sen takia että "se on nyt muotia!"

    VastaaPoista