sunnuntai 30. elokuuta 2009

Klimt & Mucha

Gustav Klimt, Water Serpents (1904-1907)

Rakastan Klimtin ja Muchan töitä, ne ovat kuin terapiaa minulle. Kuvat toimivat lääkkeenä kaikkeen huonosta itsetunnosta yleiseen huonoon tuuleen ja inspiraation puutteeseen. En tietenkään ole nähnyt töitä luonnossa, vain valokuvia niistä, mutta niissäkin on niin paljon katsottavaa! Kuvien naiset ovat todella lumoavia ja tavallaan arvokkaita, ne saavat minut arvostamaan luonnollista, klassista kauneutta. Työt muistuttavat, että minun ei tarvitse välittää muiden mielipiteistä, kunhan olen itse tyytyväinen itseeni ja saavutuksiini. Niitä katsoessa tajuan, että luovuuden lähde on loppujen lopuksi ihmisen omassa sielussa.

I love the works of Klimt and Mucha, they are like therapy to me. When ever I need a remedy for lack of inspiration, low self esteem or just general slough mood, I seek out some of their beautiful pictures. Ofcourse I've never seen any of their works in real life, just photos of them, but there's still so much to look at! The women in their pictures are so enchanting and poised, they make me revere natural, classic beauty. The works remind me that I do not need the acceptance of others, as long as I am satisfied with myself and my achievements. When I look at them I realize that in the end, the fountain of creativity is in ones soul.


6 kommenttia:

  1. Alphonse Muchan näyttely oli Amoksessa 2006.. Vituttaa niin että missasin sen! Ihania töitä kyllä!

    VastaaPoista
  2. Täytyy kyllä sanoa että Klimtin "eroottisemmat" maalaukset ja piirrokset ovat melkoisen mielikuvitusta herätteleviä...

    VastaaPoista
  3. Mucha ja Klimt ovat myös mun suuret rakkaudet.

    Kävin katsomassa Mucha-näyttelyn Amoksessa, se oli aivan mieletön kokemus. Ja raskas! Tuli kauneusähky, eikä olisi millään malttanut lähteä pois.

    VastaaPoista
  4. Voihan vihtori, olisipa ollut hienoa päästä katsomaan se Muchan näyttely!

    Tykkään Klimtissä myös siitä, että tuntuu kuin hänen työnsä olisivat pieni ikkuna johonkin suurempaan, että rajauksen ulkopuolelle jää niin paljon nähtävää ja haluaisin kurkkia ikkunasta sisään nähdäkseni lisää... :D

    VastaaPoista
  5. Rakastan myös Muchaa, toinen tutustumisen arvoinen taidemaalari on saman ajan art deco tyylitaituri Tamara de Lempicka, loves it.

    Mietiskelin näin miesnäkökulmasta (suunnittelen vaatteita & asusteita) kuinka paljon mallit yleisesti painavat, koska näytöksissä taitaa olla se toivottu pituus siihen 175cm pintaan,tietenkin mitat ovat se ratkaiseva asia... osaisitko esimerkiksi omalta kohdaltasi sanoa?

    Jay

    VastaaPoista
  6. Jay: kiitos vinkistä, täytyy tsekata tuo Tamara de Lempicka!
    Näytöksissä pituus on yleensä vähintään 175, 180 olisi täydellinen ja yli 180-senttisiäkin näkee paljon. Veikkaan, että harva malli painaa yli 55kg, eikä kukaan yli 60. Hyvissä mitoissa pituudesta riippuen 50-55kg. Lantionympärys on tosiaan se joka ratkaisee, mitä pienempi sen parempi, mutta maksimi on 89cm. Ja tietty mitä lyhyempi malli, sitä pienempi on oltava.

    VastaaPoista